Vem är du, vem är jag?

by
Anna Nord

 Varje gång jag ska på ett möte så vässar jag mig själv genom att visa upp den bästa sidan av mig själv. Tidigare så visade jag nog snarare upp en sida som jag trodde att den mötande personen/företaget förväntade sig men som egen företagare så har jag mer och mer lärt mig hur viktigt det faktiskt är att de jag möter verkligen gillar just mig för den jag är och det jag kan och brinner för. Funkar inte kemin så kommer ju ändå samarbetet antagligen bli outhärdligt.

 Jag har också tidigare och tidigare i de flesta relationer exponerat mer av mina sämre sidor för att jag helt enkelt inte har tid att slösa energi på människor som dömer eller inte själv har insikten att alla har brister.

 Just det här med att våga exponera det som gör oss mänskliga tror jag kommer bli viktigare och viktigare i en värld som blir mer och mer digitaliserad och där AI kommer ta en större del. Det som gör oss mänskliga kommer bli en konkurrensfördel både i företag och i relationer för det är de här delarna som gör att vi skiljer oss från maskiner. 

I framtiden kommer maskiner ta över de jobb som enbart går ut på effektivitet och de jobb som blir kvar är de som behöver göras på ett unikt och kreativt sätt. Ett mänskligt sätt.  Jag tror att göra det oväntade, att visa sina ”fula sidor” och att bygga upp en känsla av intimitet kommer vara avgörande.

 Jag hörde om ett företag som vid alla viktigare möten tvingade alla att klä ut sig med peruker, galna kläder och masker för att få bort hierarkin som finns och skapa öppnare och mer kreativa möten.  

 

Tänk egentligen hur många barriärer något så enkelt som ett gott skratt kan bryta!