Guldläge på nätet; sökmotoroptimering för alla, en recension!

by
Anna Nord

2016-11-19

Jag fick en bok av min man i förra veckan, du kan köpa den här! Jag tror egentligen att han köpte den till sig själv men gav den till mig i present för att skaffa pluspoäng i romantiska vardagsgester.  Vilket han lyckades med.  

Jag är ju en nörd inom SEO, SEM och Sociala medier och försöker därmed läsa så mycket böcker och artiklar jag kan hitta inom ämnet. Min man var på ett seminarium där en av författarna till boken föreläste och han fastnade för hans enkla och inspirerande sätt och beslöt sig därför att köpa boken.. Till mig.  

Jag sträckläste boken under gårdagens söndagshäng i soffan och redan där får ju boken ett högt betyg. Möjligheten att sträckläsa den. Med 2 bebisar under 2år i huset. Alla som har barn förstår att då är det en enkel, lättförståelig bok på lagom många sidor som gör att man kan lyckas med det.  Jag gillar hur författarna inte komplicerar till det. Dom skriver på ett sätt som gör det lätt att förstå innebörden av sökmotoroptimering, vilka saker som är viktigast och alla möjligheter som finns. De förklarar också de övergripande delarna man behöver ha koll på och hur man själv kan optimera sin hemsida. Inser man när man läser boken att det är bättre att outsourca den delen för att fokusera på det man är bäst på så ger den inblicken i vad man ska leta efter hos en byrå.  

Jag, personligen lärde mig kanske inte jättemycket nytt men jag kommer genast lämna över boken till min man som jobbar mer med UX och design för att ge honom en bra grund. Han är generellt allergisk mot böcker men den här är alldeles lagom lång, lättläst och ger mycket kött på benen.  

Tumme upp för ordlistan längst bak!