Vanliga frågor

1, Vad betyder SEO?
Svar: SEO är en förkortning för "search engine optimization, vilket på svenska betyder sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering är hur man optimerar sin hemsida så att man hamnar så högt som möjligt på de organiska resultaten på sökmotorer som tex Google eller Bing.
2, Vad betyder organiska sökresultat?
Svar: Organiska resultat betyder de sökträffar du får upp på tex Google som inte är betalda annonser.
3, Hur fungerar sökmotorer?
Svar: Enkelt förklarat så vill sökmotorer alltid hitta en så bra matchning till det som användaren söker efter. För att man ska få sin sida att hamna högt upp bland sökresultaten så behöver sidan stämma så väl överens med sökningen som möjligt, tillhandahålla den information som användaren söker efter och vara så lättanvänd som möjligt.
4, Vad kan man göra för att hamna högre upp på Google?
Svar: Det finns 3 huvuddelar som man jobbar med inom SEO för att förbättra sin resultatposition. Sökord- och målgruppsanalys, on-page och off-page. Kort förklarat kan man säga att man behöver göra en grundlig analys av vad målet är med sidan, vad erbjuder vi kunden/användaren och vad vill vi att de ska kunna hitta på vår sida. Efter det så försöker man analysera fram vilka sökord som är mest relevanta för hemsidan för att sedan bygga upp text, titlar sidor för att göra det så lätt som möjligt för användaren att hitta det man söker. Om man är seriös med sitt jobb för att få bättre sökposition är det väldigt viktigt att se till att hemsidan är väl uppdaterad, användarvänlig ochär anpassad både för dator och mobila enheter. Utöver detta så finns det en del som handlar om länkbyggande. Hela internet är ett nätverk och länkar kopplar samman olika sidor. Om du länkar till bra sidor som är relevanta för dina användare och andra länkar till din sida för de anser att den är relevant för deras användare så innebär det att sökmotorn anser att din sida har en hög trovärdighet och du kan hamna högre upp i rankingen. Nu ska man inte tro att det bara är att köpa sig några länkar från vilken sida som helst. Sökmotorerna är extremt smarta nuförtiden så det är många regler och "om, ifall att" som måste följas.
5, Vad är SEM
Svar: SEM betyder sökmotormarknadsföring på svenska och betyder att du via annonsverktyg köper annonser i sökmotorerna. Adwords är ett sådant annonsverktyg för Google.
6, Vad kan sociala medier göra för mitt företag?
Svar: Sociala medier är en del av den digitala utvecklingen. Det är ett naturligt sätt för människor att umgås och genom att företag gör sig synliga inom dessa medier så kan de stärka sina kundrelationer och stärka sitt varumärke.

Ordlista

SEO- Search engine optimization, sökmotoroptimering
SEM- Search engine marketing, sökmotormarknadsföring
Google Analytics- Analysverktyg för din hemsida
Adwords- Annonsverktyg för annonser i Googles söknätverk, Displaynätverk, Appar och Youtube
ROI- return on investment: (intäkter-kostnad för sålda varor)/(kostnad för sålda varor)

Anna Nord

Digital Marknadsförare

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique